Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Όμιλος Fiat βρίσκεται στους κορυφαίους ηγέτες της βιωσιμότητας

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Όμιλος Fiat βρίσκεται στους κορυφαίους ηγέτες της βιωσιμότητας

Ο Όμιλος Fiat βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μεταξύ των κορυφαίων ηγετών της βιωσιμότητας, με σταθερή παρουσία στους Δείκτες Dow Jones Sustainability World και Europe.

Έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία 91/100, σε σύγκριση με το μέσο όρο 74/100 των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία και αξιολογούνται από τον SAM, τον επενδυτικό όμιλο που ειδικεύεται στις επενδύσεις στην αειφορία.

Οι αναγνωρισμένου κύρους δείκτες DJSI World και DJSI Europe δέχονται μονάχα τις εταιρίες εκείνες που κρίνονται ως οι καλύτερες στην κατηγορία τους στη βιώσιμη διαχείριση των επιχειρήσεών τους, από οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική άποψη. Στο Δείκτη DJSI World, εκτός από την Fiat, οι μοναδικές άλλες εταιρείες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας που έγιναν δεκτές για το 2012/2013 ήταν η BMW και η Volkswagen. Όσον αφορά στο Δείκτη DJSI Europe, μόνο η Fiat και η BMW έχουν εισαχθεί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat, Sergio Marchionne, δήλωσε: «Η φιλοσοφία της εταιρικής υπευθυνότητας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρηματικού μοντέλου του Ομίλου Fiat, καθώς πιστεύουμε ότι η πραγματική αξία ενός πολυεθνικού οργανισμού, όπως στη περίπτωσή μας, καθορίζεται επίσης από το επίπεδο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, τον σεβασμό προς τον άνθρωπο, τη δίκαιη και διαφανή συμπεριφορά στις εμπορικές σχέσεις και θετική συμβολή στις τοπικές κοινότητες».

Σημαντικές ήταν οι εξελίξεις για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στη διαδικασία παραγωγής. Σε σύγκριση με το 2010, ο όμιλος Fiat και Chrysler πέτυχε 10% μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και μείωση κατά 18,5% στην κατανάλωση νερού για κάθε όχημα που παράγεται.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε