Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιοχάνες Χαν: “Το καλοκαίρι στην Ελλάδα θα είναι θερμό λόγω της δουλειάς που πρέπει να γίνει”

Γιοχάνες Χαν: “Το καλοκαίρι στην Ελλάδα θα είναι θερμό λόγω της δουλειάς που πρέπει να γίνει”

“Θετική προοπτική” για την ελληνική οικονομία διαπιστώνει ο Γιοχάνες Χαν, αλλά προβλέπει και “θερμό καλοκαίρι λόγω του όγκου δουλειάς που πρέπει να γίνει”

Τη βεβαιότητα ότι η ελληνική οικονομία έχει «θετική προοπτική» και ότι η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ «θα συνεργαστούν στενά», για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που υπάρχουν, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάνες Χαν, αποστολή του οποίου είναι η επιτάχυνση της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ και η αύξηση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

Στη συνέντευξη που έδωσε, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα και μετά σειρά συναντήσεων που είχε με τους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Οικονομικών, καθώς και με τον δήμαρχο Αθηναίων, είπε πως είναι «περισσότερο αισιόδοξος από κάθε άλλη φορά».

Αποκόμισε, όπως δήλωσε, πολύ θετική εντύπωση ότι η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην υλοποίηση του έργου της, αλλά προανήγγειλε, παράλληλα, ένα «θερμό καλοκαίρι, λόγω του όγκου δουλειάς που πρέπει να γίνει».

Ερωτηθείς, αν πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα επιμήκυνση για την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, απάντησε ότι «πάντοτε έχουμε δείξει όχι μόνον ευελιξία αλλά και προθυμία να συζητήσουμε», πρόσθεσε, όμως, πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, ως προς τους στόχους και τις συμφωνίες, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει».

«Απ΄όσο γνωρίζω», επισήμανε, «η τρόικα θα υποβάλει έκθεση τον Σεπτέμβριο και σε τέτοιου είδους εποχές θέλω να στηρίζομαι σε συγκεκριμένα στοιχεία και προτάσεις, στη βάση των οποίων πρέπει να κάνουμε συζήτηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bank of America: Πιθανότερη η έξοδος από το ευρώ για την Ιταλία παρά για την Ελλάδα

62 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Μαδρίτη για τις τράπεζες της

Στον γερμανικό τύπο η έκθεση της τρόικας:”Καταστροφική η κατάσταση στην Αθήνα”-Τελείως απαράδεκτη η απαίτηση για παράταση δύο ετών!

”Όλο λόγια είναι στην Ελλάδα-από μέτρα τίποτα”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε