Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιούνκερ: “Χρειάζονται περισσότερες αποκρατικοποιήσεις”

Γιούνκερ: “Χρειάζονται περισσότερες αποκρατικοποιήσεις”

Ο ίδιος δήλωσε παράλληλα ότι είναι “κατηγορηματικά αντίθετος στην πλήρη αναδιάρθρωση” του ελληνικού χρέους, αλλά δεν λέει όχι σε μία ήπια αναδιάρθρωση.

Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει ακόμα πιο φιλόδοξο το πρόγραμμά της για τις αποκρατικοποιήσεις, εκτίμησε πικεφαλής των υπουργών Οικονομικών των χωρών της ζώνης του ευρώ, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στα μέτρα ιδιωτικοποίησης που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από την Ελλάδα.

“Η Ελλάδα πρέπει να πάρει και νέες δεσμεύσεις, η Ελλάδα πρέπει να διευρύνει περαιτέρω το πρόγραμμά της για τις αποκρατικοποιήσεις, και να εξαγγείλει και άλλες δομικές μεταρρυθμίσεις” δήλωσε ο κ. Γιούνκερ μιλώντας στον Τύπο με αφορμή τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Χάγη με τον ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε και τον βέλγο ομόλογό του, Ιβ Λετέρμ.

“Εχουμε θέσει έναν ορισμένο αριθμό απαραίτητων προϋποθέσεων εκ των οποίων ορισμένες, σε ένα βαθμό, εκπληρώθηκαν χθες από την ελληνική κυβέρνηση” πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ

Ο ίδιος, ο οποίος είναι και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, δήλωσε παράλληλα ότι είναι “κατηγορηματικά αντίθετος στην πλήρη αναδιάρθρωση” του ελληνικού χρέους αλλά τάσσεται περισσότερο υπέρ μιας ενδεχόμενης “ήπιας αναδιάρθρωσης”, σπεύδοντας να προσθέσει ότι θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε τα αποτελέσματα της τρόικας που τον τρέχοντα μήνα εξετάζει λεπτομερώς τον απολογισμό της Ελλάδας πριν αποφασίσει για “τα προσεχή στάδια”‘.

“Εάν οι εκτιμήσεις της τρόικας είναι καλές, τότε μπορούμε να περάσουμε στα προσεχή στάδια , αλλά είναι πολύ νωρίς τώρα για να αναφερθώ στο ποιά θα είναι αυτά τα προσεχή στάδια” διαβεβαίωσε ο κ. Γιούνκερ και καταλήγοντας ανέφερε: “Εάν όλες οι προϋποθέσεις εκπληρωθούν , τότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια ήπια αναδιάρθρωση”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε