Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Γνώριζαν” για το κανόνι στη Commercial Value

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λουκέτο στην εταιρεία σημαίνει ότι χάνουν τη δουλειά τους και οι 230 εργαζόμενοι.

Από τον Οκτώμβρη του 2009 είχαμε ενημερώσει τον κ.Σαχινίδη ότι θα βάραγε κανόνι η commercial value δήλωσε στο Newsit η Όλγα Τσόγκα, πρόεδρος εργαζομένων ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Παρόλα αυτά όπως αναφέρει η κα Τσόγκα δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό πλαίσιο που να υποστηρίζει τους εργαζομένους αλλά και τους ασφαλισμένους όταν μια εταιρεία πέσει.

Μέσα σε 5 μήνες έκλεισαν 4 ασφαλιστικές,
General Union, Σκούρτης, Ασπίδα και τώρα η Commercial Value, γεγονός που δείχνει την αδιαφορία της κυβέρνησης να θεσπίσει μέτρα τονίζει χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της
Commercial Value μίλησε στο Newsit ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Φωκίων Μπράβος λέγοντας πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα κυρίως για τους ασφαλισμένους στον κλάδο ζωής.

Όσον αφορά στους πελάτες του κλάδου αυτοκινήτων θα μετακινηθούν σε άλλες εταιρείες χάνοντας από 100 μέχρι και 400 ευρώ. Για τον κλάδο κάλυψης ζημιών και μεταφορών θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να μεταφερθούν το γρηγορότερο πριν υπάρξει κάποιο συμβάν και δεν μπορούν να αποζημιωθούν, ενώ για τους εργαζόμενους ανέφερε ότι θα απορροφηθούν το συντομότερο από άλλες ασφαλιστικές.

Ο κ.Μπράβος επισήμανε πως μέχρι στιγμής βρίσκεται σε συζήτηση από την πλευρά της κυβέρνησης η σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου για τυχόν ίδιες περιπτώσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες στο μέλλον, πράγμα το οποίο έπρεπε ήδη να είχε γίνει.

Από την πλευρά των εργαζομένων ο κ. Παπαδόγιαννης Χρήστος,μιλώντας στο Newsit δήλωσε πως το μέλλον των ασφαλιστικών εταιρειών χαρακτηρίζεται αβέβαιο και η επόμενη μέρα ακόμα πιο δύσκολη.  

Από την στιγμή που έπεσε η Ασπίδα όλοι περιμέναμε πως θα πέσει και η
Commercial Value αφού το ντόμινο είναι αναπόφευκτοαναφέρει χαρακτηριστικά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνεςπολλοί ασφαλιστές, αλλά και πελάτες από την εταιρεία μετακινήθηκαν σε άλλες ασφαλιστικές που αυτό αποδεικνύει πως ήταν θέμα χρόνου η κατάρρευση επισημαίνει ο κ.Παπαδόγιαννης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε