Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

«Γράφουν» στα… ακριβά τους τα παπούτσια την εφορία – Ένας στους 8 δεν έκανε δήλωση ΦΜΑΠ

Μόλις 1.359 φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία πάνω από 1 εκατ. ευρώ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εφορίας και «έδωσαν» 11,65 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία.

Μόλις ένας στους 8 από τους φορολογούμενους με μεγάλη ακίνητη περιουσία που δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις ΦΜΑΠ συμμορφώθηκε με την πρόσκληση του υπ. Οικονομικών να περάσουν από τα γκισέ της εφορίας και να… εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για περιπτώσεις που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» από το 2007, αλλά εξακολουθούν να δηλώνουν «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»!!

Από τον περασμένο Μάιο έως και τις 15 Ιουλίου, το δημόσιο έχει εισπράξει έσοδα ύψους 11,65 εκατομμυρίων ευρώ από φορολογούμενους που δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας τη δεκαετία 1997-2007.

Υπάρχει βεβαίως και ένα ΑΛΛΑ… Γιατί η πλειοψηφία των φοροοφειλετών με ακίνητα έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την εφορία και δεν υπέβαλε δήλωση ούτε και πλήρωσε φόρο!

Μέσω των διασταυρώσεων των στοιχείων, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εντόπισε 8.666 φορολογούμενους με αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκατ. ευρώ, αποστέλλοντάς τους ειδοποιητήρια για την υποβολή δήλωσης και την καταβολή του φόρου που τους αναλογεί. από αυτούς, ανταποκρίθηκαν μόλις οι 1.359, πληρώνοντας τους φόρους.

Ειδικότερα όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Το Μάρτιο 74 φορολογούμενοι υπέβαλαν 240 δηλώσεις και κατέβαλαν φόρο 0,35 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Ιούνιο 834 φορολογούμενοι υπέβαλαν 4.184 δηλώσεις και κατέβαλαν φόρο 7,05 εκατομμύρια ευρώ.

Από 1 Ιουλίου έως και 15 Ιουλίου ανταποκρίθηκαν 451 φορολογούμενοι οι οποίοι υπέβαλαν 2.510 δηλώσεις και κατέβαλαν φόρο 4,25 εκατομμύρια ευρώ.

Έρχονται έλεγχοι σε 100 οφειλέτες
Το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως ήδη ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, θα προχωρήσει στον έλεγχο των 100 φορολογουμένων (από τους 8.666) με αξία ακίνητης περιουσίας από 3 έως 60 εκ € και για το σκοπό αυτό έχουν ήδη συγκροτηθεί με υπουργική απόφαση 5 ειδικά συνεργεία ελέγχου.

Επίσης θα προχωρήσει στον έλεγχο των σημαντικότερων από τις υποθέσεις που θα απομείνουν μετά από επιλογή με συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε