Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

H Γαλλία είναι σε μεγάλο κίνδυνο – Η Moody’s την απειλεί με υποβάθμιση

Από μια “κλωστή” κρέμεται η αξιολόγηση της γαλλικής οικονομίας με ΑΑΑ καθώς ο οίκος Moody’s προειδοποίησε πως ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας εξαιτίας του αυξανόμενου κόστους δανεισμού και των μειωμένων προοπτικών ανάπτυξης.

Η προειδοποίηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το επιτόκιο δανεισμού της Γαλλίας. Προς το παρόν η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει επίσημα, όμως ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε πως “θα ήταν λάθος η υποβάθμιση της Γαλλίας”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, η πρόσφατη αύξηση του επιτοκίου δανεισμού της γαλλικής κυβέρνησης αλλά και οι ασθενέστερες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, ενδέχεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αξιολόγηση για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

«Το επίμονα υψηλό κόστος χρηματοδότησης σε συνδυασμό με το επιδεινούμενο οικονομικό outlook θα μπορούσε να διογκώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, με αρνητικές επιπτώσεις για την πιστοληπτική ικανότητα», φέρεται να επισημαίνει ο οίκος Moody’s.

H βαθμολογία της Γαλλίας από την Moody’s είναι η υψηλότερη, δηλαδή «ΑΑΑ».

Όμως, στις 17 Οκτωβρίου ο οίκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός «αρνητικού» outlook για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας εντός των επόμενων τριών μηνών, σε περίπτωση που το κόστος διάσωσης των τραπεζών ή άλλων κρατών-μελών της Ευρωζώνης δημιουργούσε πιέσεις στον προϋπολογισμό της.

Και ίσως τώρα να έχει φτάσει η ώρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κακόγουστο αστείο: Σαμαράς: “Δεν υπογράφω” – Κομισιον: “Θα υπογράψεις αν θέλετε την 6η δόση”

Έρχεται η σωτηρία μέσω ευρωομολόγου όμως εθνική κυριαρχία ΤΕΛΟΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε