Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

H κρίση έπληξε και τα ασανσέρ

H κρίση έπληξε και τα ασανσέρ

Την ίδια περίοδο, η πτώση των πωλήσεων στο εξωτερικό περιορίστηκε στο 2,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Η πτώση των πωλήσεων της εταιρείας παραγωγής και εμπορίας ανελκυστήρων Kleemann στην ελληνική αγορά διαμορφώθηκε στο 8,9% το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, η οποία όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της εταιρείας είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με τη μείωση που σημείωσε η αγορά των ανελκυστήρων το ίδιο διάστημα, «γεγονός που σηματοδοτεί την αύξηση του μεριδίου αγοράς της Kleemann στην Ελλάδα». 

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο τρίμηνο του 2010 διαμορφώθηκε στα 21,79 εκατ. ευρώ, έναντι 23,17 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2009, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν ποσοστιαία πτώση 16,3% (από 3,05 εκατ. ευρώ σε 2,55 εκατ. ευρώ). Αντίστοιχα, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν από 1,58 εκατ. ευρώ σε 1,35 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 14,6%. 

Οπως αναφέρει η διοίκηση, θετική συμβολή στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου είχε η ελληνική θυγατρική Klefer (+40% τα κέρδη) και οι θυγατρικές Asansor και Lift Ro, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην τούρκικη και ρουμάνικη αγορά αντίστοιχα. «Η ανοδική πορεία των εν λόγω θυγατρικών αποδεικνύει ότι οι συγκεκριμένες αγορές εισέρχονται σταδιακά σε φάση ανάπτυξης», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της Kleemann.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε