Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

H κρίση του ευρώ τρομάζει και την Ιαπωνία!

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα δήλωσε, σήμερα με την σημερινή έκδοση της εφημερίδας Financial Times, ότι θα ήθελε να δει να εντείνονται οι προσπάθειες στην Ευρώπη “να καθησυχαστούν οι ανησυχίες για την κρίση (χρέους της ευρωζώνης), με την δημιουργία μιας ισχυρότερης και πιο λεπτομερούς προσέγγισης”.

Η εφημερίδα γράφει πως η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας σε διεθνές επίπεδο, παραμένει ανήσυχη για την πιθανή μετάδοση της κρίσης. “Αυτή η φωτιά δεν βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του ποταμού”, είπε ο Νόντα στους FT.

“Αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα εξαπλωθεί στην Ασία ή στην παγκόσμια οικονομία”.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Ιαπωνία διακρατεί πάνω από το 20% των ομολόγων ύψους 10 δισ. δολαρίων που έχει εκδώσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) και ότι ο Νόντα, που ήταν υπουργός Οικονομικών ώσπου έγινε πρωθυπουργός τον περασμένο μήνα, άφησε να γίνει σαφές πως το Τόκιο θα συνεχίζει να το στηρίζει.

Χθες ο επικεφαλής του ΕΤΧΣ Κλάους Ρέγκλινγκ επιδίωξε να πείσει την Κίνα να συνεισφέρει σε αυτό, δηλώνοντας ότι αν και δεν αναμένει να επιτευχθεί κάποια σχετική συμφωνία άμεσα, είναι πεπεισμένος ότι το Πεκίνο θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα του Ταμείου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε