Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η αγοραστική φρενίτιδα στη Νέα Υόρκη έδωσε ώθηση στη Wall Street

Η αγοραστική φρενίτιδα στη Νέα Υόρκη έδωσε ώθηση στη Wall Street

Με θετικό πρόσημο έληξε, σήμερα, η συντομευμένη επί ένα ολόκληρο τρίωρο (λόγω ‘Ημέρας Ευχαριστιών’) συνεδρίαση στο χρηματιστήριο μετοχών της Νέας Υόρκης τούτο, σύμφωνα, με τον Γαλλικό πρακτορείο σε αναλογία με την “αγοραστική φρενίτιδα στη μεγαλούπολη σε αναζήτηση ‘προσφορών” :

Ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς είχε ποσοστιαίο ημερήσιο κέρδος 1,35%, ενώ ο Nasdaq Composite (τεχνολογία, ναυτιλία) 1,38%. Ο όγκος των συναλλαγών πάντως δεν ικανοποίησε, καθώς πολλοί χρηματομεσίτες τήρησαν καθ’ ολοκληρίαν την αργία της 22ας Νοεμβρίου και με τη “γέφυρα” προς το σαββατοκύριακο.

Εκ των ανωτέρω δύο χρηστικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστήριου, ο πρώτος με κέρδη σχεδόν 173 μονάδων ολοκλήρωσε σήμερα τη συνεδρίαση στις 13.010 μονάδες, επιστρέφοντας στο επίπεδο των 13 χιλιάδων μονάδων πρώτη φορά σήμερα από την ημέρα των προεδρικών εκλογών (6η Νοεμβρίου). Ο δεύτερος κέρδισε σήμερα 41 μονάδες και ολοκλήρωσε στις 2,966,85 .

-Ποσοστιαίο ημερήσιο κέρδος 1,30% είχε σήμερα ο πολύ ευρύτερος δείκτης Standard & Poor’s 500 κερδίζοντας 18,12 μονάδες και κλείνοντας στις 1.409,15.

“Πλήθη καταναλωτών συνέρρευσαν στα εμπορικά κέντρα, ένας καλός οιωνός για το επικείμενο τέλος του έτους”, σχολίασε ο αναλυτής Πίτερ Καρντίγιο, του οίκου επενδύσεων Rockwell Global Capital, εκφράζοντας ταυτοχρόνως “αισιοδοξία για τη θετική πορεία των συναλλαγών έως τα Χριστούγεννα”.

–Πρέπει να επισημανθεί ότι τώρα η Γουόλ στριτ επιχειρεί να ανακτήσει το 5% των απωλειών που είχαν ακόμα και ‘blue chips’ (γερές μετοχές), ευθύς ως επανεξελέγη την 6η τρέχοντος μηνός στην αμερικανική προεδρία ο Μπαράκ Ομπάμα

Τέλος, στην αγορά των ομολόγων, το αμερικανικό 10ετές είχε σήμερα καλύτερη σχετικά με χθες απόδοση (στο 1,692% από 1,687%). Σταθερό παρέμεινε, σήμερα, το 30ετές των ΗΠΑ, στο 2,830% .

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε