Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η Alpha Bank υπέβαλλε πρόταση για την εξαγορά της Εμπορικής!

Η Alpha Bank υπέβαλλε πρόταση για την εξαγορά της Εμπορικής!

– Το επιβεβαίωσε με επιστολή στο Χρηματιστήριο
– Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει ήδη συμφωνία
– Ανοικτή σε στρατηγικές συμφωνίες η Credit Agricole

Η Alpha Bank με επιστολή της στο Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι υπέβαλλε πρόταση στην Credit Agricole, για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος.

«Η Τράπεζα φρονεί ότι, με την κατατεθείσα πρότασή της, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, εναρμονίζεται με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Αρχές και, παράλληλα, συμβάλλει στην αξιόπιστη αναδιάρθρωση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Alpha Bank, επίσης, διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας της Τραπέζης μετά της Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στόχος της Credit Agricole, είναι να καταλήξουν οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με τους μεγάλους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους, ώστε να επιτευχθεί στρατηγική συνεργασία, με την μορφή συγχώνευσης, που θα αναβαθμίζει την παρουσία της Εμπορικής στην Ελλάδα. Στο νέο σχήμα, που θα προκύψει, η γαλλική Credit Agricole προτίθεται να έχει σημαντικό ποσοστό, διατηρώντας έτσι την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα στην ΑΤΕ – Τι λέει η Πειραιώς

Την Παρασκευή Προβόπουλος και Στουρνάρας ενημερώνουν για την ΑΤΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε