Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Η απάντηση της Morgan Stanley στις καταγγελίες για ”διπλό παιχνίδι”

Μετά το δημοσίευμα του Βήματος για “οσμή σκανδάλου” από την αμερικανική τράπεζα που αγόραζε μετοχές της Alpha Bank ενώ ήταν σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας στο deal της συγχώνευσης, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι όλες της ενέργειες ήταν σύννομες και πως τις περισσότερες μετοχές της αγόρασε για λογαριασμό πελατών.
 

Στο επίμαχο δημοσίευμα του Βήματος γίνεται λόγος για “ενδεχόμενο αδίκημα εσωτερικής πληροφόρησης” από την Morgan Stanley στο θέμα της συγχώνευσης Εθνικής – Alpha ενώ αναφέρεται ότι και στο παρελθόν η Morgan Stanley είχε εμπλακεί σε σοβαρές υποθέσεις διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών προκαλώντας την αντίδραση των αρχών κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ.
 
Η αμερικανική τράπεζα απαντάει πως όλες οι ενέργειες της είναι νόμιμες και πως η συντριπτική πλειοψηφία του πακέτου μετοχών της Alpha Bank αγοράστηκαν για λογαριασμό πελατών.
 
Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης της Morgan Stanley :”η συντριπτική πλειονότητα των υποκείμενων μετοχών κατέχονται για λογαριασμό πελατών της υπό την ιδιότητά της ως θεματοφύλακα, και η Morgan Stanley δεν έχει καμία διακριτική ευχέρεια ως προς αυτές τις μετοχές ή ως προς την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου που απορρέουν από αυτές.Η Morgan Stanley ουδόλως συμμετέχει στα κέρδη ή στις ζημίες που σχετίζονται με την χρηματιστηριακή τιμή αυτών των μετοχών. Το υπόλοιπο της συμμετοχής της Morgan Stanley περιλαμβάνει μετοχές που κατέχει συνεπεία συναλλαγών κατ’ εντολή πελατών της στο σύνηθες πλαίσιο των δραστηριοτήτων της”.

Διαβάστε επίσης : Ο διπλός ”πράκτορας” Μorgan Stanley στο ”γάμο” που δεν έγινε Alpha – Εθνικής

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε