Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η Bank of America απολύει 30.000 υπαλλήλους

Η πρώτη φάση θα τεθεί σε εφαρμογή τον Οκτώβριο.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, η Bank of America (BoA) ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται “τα επόμενα χρόνια” να καταργήσει περίπου 30.000 θέσεις εργασίας — αριθμός που αντιπροσωπεύει άνω του 10% του εργατικού δυναμικού της — στο πλαίσιο της πρώτης φάσης ενός μεγάλου σχεδίου για την αναδιοργάνωσή της.

Από αυτήν την πρώτη φάση της αναδιοργάνωσης αναμένεται να εξοικονομηθούν πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τράπεζα και στην οποία επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί σε αμερικανικές εφημερίδες την περασμένη εβδομάδα.

“Η εταιρεία προβλέπει ότι οι εθελούσιες αποχωρήσεις και η μη πλήρωση κενών θέσεων θα αποτελέσουν ένα σημαντικό μέρος της μείωσης του εργατικού δυναμικού”, διευκρινίζει η τράπεζα, διαβεβαιώνοντας ότι δεν είχε ως στόχο της να περικόψει συγκεκριμένο αριθμό θέσεων.

Οι αποφάσεις για τη δεύτερη φάση της ανασυγκρότησης, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τις διεθνείς δραστηριότητες της τράπεζας, αναμένεται να ληφθούν τον ερχόμενο Απρίλιο, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της, Μπράιαν Μόινιχαν.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε δεκτή ευνοϊκά από τη Γουόλ Στριτ όπου η μετοχή της BoA κέρδισε +1,29%, φτάνοντας τα 7,07 δολάρια γύρω στις 18:30 (ώρα Ελλάδας).

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε