Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Daimler δωροδόκησε τους έλληνες

Η Daimler δωροδόκησε τους έλληνες

Στο αίμα τους φαίνεται να έχουν οι γερμανοί τις δωροδοκίες. Μετά το σκάνδαλο Siemens σαν βόμβα έσκασε η είδηση για ένα νεο σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους, αφού επι μια δεκαετία η γερμανική εταιρεία

Daimler, φέρεται να δωροδόκησε αξιωματούχους διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας για να πάρει κρατικά συμβόλαια.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι δωροδοκίες αφορούν την αγορά 6.500 στρατιωτικών τζιπ, ενώ η γερμανική εταιρεία συμφώνησε να καταβάλλει 180 εκατομμύρια δολαρια για να κλείσουν οι ποινικές και οι αστικές έρευνες.

Οι δωροδοκίες της Daimler, η οποία εδρεύει στη Γερμανία και κατασκευάζει τις Mercedes και τα Smart έγιναν από το 1998 έως το 2008.

Σύμφωνα πάντως με το κατηγορητήριο, η Daimler και 3 θυγατρικές της έδωσαν στον πρώην ηγέτη του Τουρκμενιστάν δώρο μια αλεξίσφαιρη Mercedes αξίας 300.000 δολαρίων ενώ του μετέφρασαν και στα γερμανικά πληρώνοντας 250.000 δολάρια το προσωπικό του μανιφέστο.

Επίσης προσέφεραν δώρα γάμου σε αξιωματούχο της Ινδονησίας, πλήρωσαν για τα ταξίδια αναψυχής ενός κινέζου αξιωματούχου, αλλά και την υποτροφία στο παιδί ενος άλλου.

Για την Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιοί και αν τα πήραν, αφού τόσο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και η ίδια η εταιρεία κρατούν τα στόματά τους κλειστά.

‘Ολα αυτά τα έκαναν για να πουληθούν τα οχήματά τους σε τιμές πολύ υψηλότερες από τις κανονικές. Οπως και έγινε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε