Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Η διάψευση του υπουργείου Οικονομικών

Η διάψευση του υπουργείου Οικονομικών

Σε κατηγορηματική διάψευση ότι υπάρχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης,

σχετικά με την αγορά χρέους ή ελληνικών ομολόγων ή άλλων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων από επενδυτικά σχήματα στην Κίνα ή αλλού, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, διαψεύδεται κατηγορηματικά από το υπουργείο ότι υπάρχει οποιαδήποτε εντολή σε επενδυτική τράπεζα για να κάνει διαπραγματεύσεις σε αυτή την κατεύθυνση για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται, ότι η ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα της κυβέρνησης και στο πλαίσιο του δανεισμού της χώρας εντάσσεται και η γεωγραφική διαφοροποίηση των πηγών δανεισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προστίθεται στην ανακοίνωση, πραγματοποίησε πρόσφατα ταξίδι στο Λονδίνο, όπου είχε συνάντηση με θεσμικούς επενδυτές, ενώ παρόμοιες συναντήσεις συνεχίζονται και στην Αθήνα και θα ακολουθήσουν επισκέψεις του υπουργού στις ΗΠΑ και στην Ασία.

Επισημαίνεται εξάλλου, ότι η επιτυχής έκδοση του πενταετούς ομολόγου στις 25 Ιανουαρίου, αποδεικνύει ότι υπάρχει ζήτηση από τις διεθνείς αγορές για ελληνικά ομόλογα, ενώ η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης και των μεγάλων αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, αναμένεται να οδηγήσει και σε καλύτερους όρους δανεισμού.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε