Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Διυπουργική αποφασίζει για τα μέτρα 11,7 δισ μέχρι το 2014

Η Διυπουργική αποφασίζει για τα μέτρα 11,7 δισ μέχρι το 2014

Σε σχεδιασμό για στοχευμένη περιστολή των κρατικών δαπανών τα επόμενα έτη προχωρά η κυβέρνηση και, στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συγκαλεί σήμερα ευρεία διυπουργική σύσκεψη.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα των δαπανών πρέπει να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 11,7 δισ. ευρώ τη διετία 2013- 2014.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα συμπεριληφθούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα προτείνει στην τρόικα, αλλά και για πρόσθετες παρεμβάσεις εφέτος, στην περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμείνουν στην πλήρη κάλυψη των αποκλίσεων του προϋπολογισμού.

Στην σημερινή ευρεία διυπουργική σημερινή σύσκεψη θα μετάσχουν, οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας , Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέτζος , Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπουργείο Οικονομικών: Παγώνουν οι αυξήσεις στις αντικειμενικές – Καταργείται το μέτρο των αποδείξεων – Σε 5 δόσεις το χαράτσι της ΔΕΗ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε