Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

«Η Ελλάδα δε φεύγει από το ευρώ» λέει ο ΓΓ του ΟΟΣΑ

ΦΩΤΟ REUTERS

Στον αστερισμό της παραμονής ή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη κινείται και το γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία.

«Καμία χώρα δεν πρόκειται να φύγει από το ευρώ. Περισσότερες χώρες θα ενταχθούν στο ευρώ», δήλωσε ο Γκουρία στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC κατά τη διάρκεια της συνόδου της G7 στη Μασσαλία.

Αναφερόμενος στα σχέδια που έχουν αναφερθεί για τη μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης, μέσω της καθιέρωσης ενός υπουργού Οικονομικών για την περιοχή ή την έκδοση ευρωομολόγων, ο Γκουρία δήλωσε δε φάνηκε να υποστηρίζει την ιδέα.

«Δεν χρειάζεται να υπάρχει ένας υπουργός Οικονομικών. Χρειάζεται κάτι που θα είναι πολύ κοντά σε μία ντε φάκτο δημοσιονομική ενοποίηση. Αν δεν υπάρχει η λύση της δημοσιονομικής και πολιτικής ενοποίησης, τότε το αίτημα για την έκδοση ευρωομολόγων ή για τη συμπαράσταση στον πόνο άλλων χωρών είναι πολύ δύσκολο», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν πείθουμε πια κανέναν – Μας κάνουν ΝΤΟΥ με δηλώσεις για χρεοκοπία και αποβολή από το ευρώ – Γκρεμίζουμε ευρώ, Χρηματιστήρια ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Γιατί αναβλήθηκε η αυριανή δημοπρασία εντόκων γραμματίων

 

Τι θα συμβεί εάν χρεοκοπήσουμε

 

Ελλάς-Γαλλία… συμμαχία: «Έτοιμες για όλα οι γαλλικές τράπεζες»

 

Η Ελλάδα γκρεμίζει το ευρώ και τις αγορές παγκοσμίως

“Έχουμε χρήματα ως τον Οκτώβριο”- Η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε