Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η Ελλάδα διαπραγματεύεται μεγάλο δάνειο για επενδύσεις από την ΕΤΕπ

Η Ελλάδα διαπραγματεύεται μεγάλο δάνειο για επενδύσεις από την ΕΤΕπ

Τη διαπίστωση πως οι Έλληνες επανακτούν ανταγωνιστικότητα σε πολλούς τομείς, κάνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕ), ο Αυστριακός πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Βίλχελμ Μόλτερερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κλάϊνε Τσάιτουνγκ».

Όπως παρατηρεί, η ΕΤΕ είναι σε θέση να κάνει μια τέτοια αξιολόγηση, καθώς δραστηριοποιείται ήδη επί πολύ μακρόν και σε τόσο πολλές χώρες, στη χρηματοδότηση πλαίσιο για την οικονομία τους και για τις υποδομές τους.

Προσθέτει δε, πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο δάνειο-πλαίσιο για επιχειρήσεις και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Απαντώντας στην ερώτηση, αν υπάρχουν φόβοι ότι τα χρήματα που δίνονται στους Έλληνες θα χαθούν, ο κ. Μόλτερερ επισημαίνει πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν χαρίζει χρήματα, αλλά στηρίζει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που και νόημα έχουν και αναγκαίες είναι.

«Είμαστε τράπεζα και παίρνουμε πίσω τα χρήματά μας και θα τα πάρουμε και στην περίπτωση της Ελλάδας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕ.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της κρίσης, ο Βίλχελμ Μόλτερερ επισημαίνει στη συνέντευξη πως χρειάζονται και τα δύο, τόσο η εξυγίανση των δημοσιονομικών, καθώς αποκαθιστά την αξιοπιστία, όσο και η ανάπτυξη και η απασχόληση, διότι μόνον με αυτές, όπως λέει, μπορεί να μειωθεί το χρέος.

Κατά την άποψή του, για να υπάρξει γρήγορα ανάπτυξη, θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέλη της να εξαλείψουν τα εμπόδια στην εσωτερική αγορά, καθώς υπάρχουν χώρες στις οποίες η αγορά εργασίας είναι κατά τέτοιο τρόπο ρυθμισμένη που είναι εχθρική για την ανάπτυξη και δεν προσφέρει ούτε καν θέσεις εργασίας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε