Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Ελλάδα διχάζει το ΔΝΤ;

Η ελληνική κρίση και ο τρόπος αντιμετώπισής της δεν προκαλούν ρήξη μόνο στις σχέσεις του ΔΝΤ με τη Γερμανία, αλλά και διάσταση απόψεων ανάμεσα στα μέλη του Ταμείου.

Οι όροι με τους οποίους θα δοθεί η βοήθεια στην Ελλάδα αλλά και το ποσό που θα δοθεί στην Αθήνα για αποφευχθεί η στάση πληρωμών είναι ένα πρόβλημα στο οποίο καλείται να βρει λύση η ηγεσία του Ταμείου. Και κυρίως, να κρατήσει ισορροπίες.

Οι αναδυόμενες οικονομίες όπως η Βραζιλία, η Ινδία, η Ρωσία (μέλη της BRICS) δεν κρύβουν τη διαφωνία τους με την απόφαση του ΔΝΤ να συμβάλει στη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντιδρούν γιατί πιστεύουν ότι η Ευρωζώνη έχει τους πόρους για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και να σώσει μια χώρα μέλος της, χωρίς να χρειαστεί να παρέμβει το Ταμείο. Υπάρχει δε και η άποψη πως η Ελλάδα τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης

Οι όποιες αντιδράσεις, πάντως, είναι απλά και μόνο για να γίνεται… κουβέντα. Ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του ΔΝΤ, οι ΗΠΑ, έχουν ήδη δώσει το «ΟΚ» για τη βοήθεια στην Ελλάδα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε