Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Ελλάδα είναι σε πόλεμο – Όπως ο Λεωνίδας με τους 300

Η Ελλάδα είναι σε πόλεμο – Όπως ο Λεωνίδας με τους 300

Η Ελλάδα είναι πρώτο θέμα σε πολλά ξένα ΜΜΕ. Με τραγικό τρόπο παρουσιάζεται η κατάσταση στην χώρα μας από μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ κάποια, όπως το BBC φιλοξενούν και σχόλια ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα και σκέφτονται να την εγκαταλείψουν.

Το BBC που παρομοιάζει τα μέλη της κυβέρνησης με τους αρχαίους Σπαρτιάτες, με την επισήμανση ότι οι εχθροί δεν είναι τώρα οι Πέρσες αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο…

“Σε αυτόν τον πόλεμο δεν μάχονται με σπαθιά και δόρατα. Τα όπλα είναι τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές δαπανών και η αύξηση των εσόδων, τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ ζητούν από την Ελλάδα να εφαρμόσει προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη χρηματοδότηση από το πακέτο στήριξης των 110 δισ. ευρώ”, γράφει το πόρταλ του βρετανικού ειδησεογραφικού κολοσσού.

Αν σταθεί κανείς σε όσα γράφουν αναγνώστες του  ΒΒC από την Ελλάδα θα απογοητευθεί.

Ο τίτλος είναι: “Θλιβερά πρόσωπα”

Μια γυναίκα ολλανδικής καταγωγής, παντρεμένη με έλληνα κοιτάζει γύρω της και δεν ξέρει από που να κρατηθεί. Λέει για οικογενειακούς της φίλους που έχουν φυγει ήδη από την Ελλάδα, για ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόταν κάθε μέρα που έχουν πάει στο εξωτερικό να βρουν την τύχη τους.
“Εχει αδειάσει το μυαλό μας. Είμαστε σε απόγνωση”, γράφει χαρακτηριστικά.

‘Ενας έλληνας που έφυγε πριν από 6 μήνες από την Ελλάδα για την Σουηδία, 26 ετών με 2 μάστερ αισθανόταν όπως λέει παγιδευμένος. “Πρώτα έφυγε η μητέρα μου, μετά την ακολουθησα εγώ και ίσως να έρθει και η αδερφή μου”, γράφει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάνουν όλοι ως 450 ευρώ το μήνα από τα… μισά μέτρα – Δείτε τις περικοπές με παραδείγματα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε