Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η Ελλάδα έμεινε τελείως γυμνή”

Η Ελλάδα έμεινε τελείως γυμνή”

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ”παίζει” με την ”πιπίλα” των σκληρά εργαζομένων ευρωπαίων του Βορρά και των τεμπέληδων του Νότου, δηλαδή τους Έλληνες, τους Πορτογάλους και τους Ιταλούς.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο CBS η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν ιδιαίτερα γλαφυρή στις αναφορές της για την Ελλάδα και την Ευρωπαική κρίση χρέους.
”Η Ευρώπη μοιάζει με μια θάλασσα, στην οποία όταν τραβηχτούν τα νερά της παλίρροιας, μπορεί κανείς να δει ποιοι δεν φοράνε τα μαγιό τους.Η χώρα που έμεινε τελείως γυμνή ήταν η Ελλάδα. Η χώρα των μόλις 11 εκατομμυρίων ανθρώπων είχε μισό τρισ. δολάρια χρέους και αδυνατούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, αφήνοντας στην Ευρώπη ένα δίλημμα τύπου Lehman Brothers. Είτε να διασώσουν τους Έλληνες είτε να τους αφήσουν να χρεοκοπήσουν, μια επικίνδυνη περίπτωση που θα μπορούσε να προκαλέσει μια τεράστια οικονομική κατάρρευση”.

Η Κριστίν Λαγκάρντ συνέχισε τα σχόλια για την Ελλάδα δανειζόμενη επιχειρημάτων που έχουν καταρρεύσει.
”Ας πούμε ότι η Ελλάδα γλίτωσε… στο παρά πέντε.Υπάρχει χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων του Βορρά, Γερμανών, Ολλανδών και Φιλανδών, που σκληρά εργαζόμενοι, έχουν προοπτικές και ζουν λιτά και των Ευρωπαίων του Νότου, Ελλήνων, Πορτογάλων και Ιταλών, που είναι πολύ χαλαροί για την δουλειά, το χρήμα και το να πληρώνουν φόρους”.

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε