Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

«Η Ελλάδα ήδη αναδιαρθρώνει τα χρέη της»

Δεν υπάρχει σάλιο! Αυτό λένε επι της ουσίας οι Financial Times στο σημερινό τους δημοσίευμα στο οποίο αναφέρονται στις οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου προς τους προμηθευτές υγείας.

Το δημοσίευμα έχει τον τίτλο «Η Ελλάδα ήδη αναδιαρθρώνει τα χρέη της».

‘Οπως αναφέρει, το Ελληνικό Δημόσιο λίγους μήνες αφού προχώρησε σε αναδιάρθρωση των χρεών ύψους 4,5 δισ. ευρώ προς τους προμηθευτές φαρμακευτικών υλικών, εξακολουθεί να καθυστερεί σημαντικά τις πληρωμές προς φαρμακευτικές εταιρείες, γεγονός που όπως τονίζεται αποκαλύπτει την κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα και γεννά αμφιβολίες για την ασφάλεια των νοσηλευόμενων.

Μέχρι σήμερα, έχει καταβληθεί το 30% των 1,2 δισ. ευρώ των πληρωμών από οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων από τις αρχές του 2010, ενώ από τις οφειλές του 2011 έχει καταβληθεί μόλις το 1%!

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης οτι οι ελληνικές τράπεζες δεν δέχονται πλέον ομόλογα από μικρές επιχειρήσεις του κλάδου υγείας ως εγγύηση για την παροχή δανείου και σημειώνεται πως πολλές εταιρείες που έλαβαν κυβερνητικά ομόλογα τον προηγούμενο Δεκέμβριο έναντι προηγούμενων οφειλών τα ρευστοποίησαν με σημαντική έκπτωση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε