Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και οι Η.Π.Α σιωπή”

Φουσκωμένος από ευρωπαική υπερηφάνεια ο Μπαρόζο δήλωσε πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη που δεν χρειάζεται τις Αμερικανικές συμβουλές για να ορθοποδήσει.

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης και της ΕΕ δήλωσε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Πρέπει, όμως, να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της και στον χρόνο που έχει υποσχεθεί, συμπλήρωσε.

Θα πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μέχρι να σταθούν στα πόδια τους και να βγούν μόνες τους στις αγορές, κατέληξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αμέσως μετά ο ίδιος ζήτησε ουσιαστικά από τους Αμερικανούς να το ”βουλώσουν”, απορρίπτοντας έτσι τις ”συμβουλές” τους για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

”Νοιώθω πληγωμένος όταν ορισμένοι σε άλλα σημεία του κόσμου λένε σε εμάς τους Ευρωπαίους, με κάποιο βαθμό πατερναλισμού, τι πρέπει να κάνουμε”.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο Μπαρόζο κάλεσε τους θεσμούς της ΕΕ «στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στην Αθήνα, στη Λισαβόνα και στο Δουβλίνο» να επιδείξουν ένα «ξέσπασμα Ευρωπαϊκής υπερηφάνειας» και ένα «ξέσπασμα αξιοπρέπειας».

Κάνοντας αυτό, θα πρέπει να διαμηνύσουν στους διεθνείς εταίρους τους «ευχαριστούμε για τις συμβουλές αλλά είμαστε σε θέση, μαζί, να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση», πρόσθεσε ο Μπαρόζο, χειροκροτούμενος από τους Ευρωβουλευτές.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε