Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Ελλάδα θα πρέπει να ”κουρέψει” εως και το 70% των χρεών της”

Την απίστευτη αυτή δήλωση έκανε ο επικεφαλής ανάλυσης ευρωπαϊκών κρατικών χρεών της Standard & Poor’s σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
 

Πρόκειται για τον κύριο Moritz Kraemer ο οποίος εκτιμά πως οι πιθανότητες αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι περίπου 1 στις 3.
 
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Moritz Kraemer δήλωσε ότι για να είναι αποτελεσματική για την Ελλάδα η αναδιάρθρωση, θα πρέπει οι πιστωτές της χώρας να παραιτηθούν από το 50%-70% των απαιτήσεών τους.
 
Ο Γερμανός οικονομιλόγος τονίζει πως περιμένει πρώτα την Ευρωπαϊκή Ένωση να ”ελαφρύνει” το βάρος της Ελλάδας επιμηκύνοντας τη διάρκεια των ομολόγων και μειώνοντας τα επιτόκια.Όμως συμπληρώνει πως το αποτέλεσμα θα είναι πενιχρό αφού απλά θα περιοριστεί το χρέος της Ελλάδας στο 130% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από 160%.
 
Την ίδια ώρα και η γερμανική τράπεζα-κολοσσός Commerzbank εκτιμά πως θα συνεχίζεται η συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους όσο η ύφεση και η επιτακτική ανάγκη για δημοσιονομική εξυγίανση ”τορπιλλίζουν” την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να οδηγήσει την οικονομία πίσω στην ανάπτυξη.
 
Η γερμανική τράπεζα αναφέρεται στην υποχώρηση των εσόδων κατά 8,1% το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010 που έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους του προϋπολογισμού για αύξηση κατά 3,3% και σημειώνει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, η Ελλάδα υποτίθεται ότι θα αναχρηματοδοτήσει το 75% του δημόσιου χρέους ωρίμανσης το 2012, υπογραμμίζοντας ότι “αυτό φαίνεται μάλλον ανέφικτο”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε