Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ενίσχυση του πακέτου έφερε χαμόγελα στο ΧΑ

Η ενίσχυση του πακέτου έφερε χαμόγελα στο ΧΑ

Τραπεζική ανάσα – αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Βαθιά ανάσα σήμερα στην αγορά μετοχών που μετά το χθεσινό ξεπούλημα έκλεισε με μικρή άνοδο εν μέσω όμως έντονων διακυμάνσεων.

Οι πληροφορίες ότι το πακέτο της βοήθειας από Eurogroup και ΔΝΤ θα ξεπεράσει την τριετία τα 100 δισ. ευρώ ικανοποίησε της αγορές και προκάλεσε συστολή στις κερδοσκοπικές κινήσεις. Παράλληλα, η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να απαγορεύσει έστω και προσωρινά το short selling επηρέασε θετικά την ψυχολογία των επενδυτών.

Η κοινή συνέντευξη Σόιμπλε, Στρος Καν και Τρισέ δεν έβγαλε είδηση και αναμένεται πλέον με ενδιαφέρον η παρέμβαση της Αγκελα Μέρκελ. Με πρωταγωνιστές τις τράπεζες ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,63% στις 1.707,35 μονάδες με αξία συναλλαγών στα 363 εκατ. ευρώ. 

Η μετοχή της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 2%, η Alpha κατά 1,89%, η Eurobank 3,51% και η Πειραιώς 3,45%. Θετικό πρόσημο για τον ΟΠΑΠ 0,48% ενώ με απώλειες έκλεισαν δεικτοβαρείς τίτλοι όπως 3Ε (-1,07%), ΔΕΗ (-4,35%) και Τρ. Κύπρου.

Οι αναλυτές σήμερα εμφανίζονται περισσότεροι αισιόδοξοι καθώς το πρόβλημα της Ελλάδος κατέστη ευρωπαικό και πλέον είναι πολύ δύσκολο να μας αφήσουν να προχωρήσουμε σε αναδιάρθωση χρέους. Αυτό δείχνει και σημερινή ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου.

‘Αλλωστε στην αιτιολογία της για την χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, η S&P ανέφερε χαρακτηριστικά: “Οι μεσοπρόθεσμοι χρηματοδοτικοί κίνδυνοι της Ελλάδας, που συνδέονται με το υψηλό βάρος από το χρέος αυξάνονται παρά τα ήδη μεγάλης έκτασης μέτρα προσαρμογής”.

Υποστηρίζει δηλαδή οτι το πρόβλημα δεν είναι να πάρουμε 10 δις και να βγάλουμε το Μάϊο αλλά πως ελλειματικοί προυπολογισμοί θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν λήξεις ομολόγων πάνω από 100 δις την τριετία 2011-13.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κραχ στην αγορά! :712 μονάδες το spread – 6% πτώση στο ΧΑ – “Σκουπίδια” τα ελληνικά ομόλογα! 

Απαγορεύθηκε το short selling στο ΧΑ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε