Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η επιτυχημένη πώληση γραμματίων ”ανεβάζει” και το Χρηματιστήριο – Goldman Sachs : Αγοράστε τραπεζικές μετοχές

Ποσό 390 εκατομμυριών  ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από τη δημοπρασία 6μήνων εντόκων γραμματίων, μεταδίδει το Reuters και μάλιστα με μειωμένο επιτόκιο από την προηγούμενη φορά.

Το ελληνικό δημόσιο άντλησε 390 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται κατά 26 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με αυτό της προηγούμενης έκδοσης του Ιανουαρίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το επιτόκιο ”έπιασε” το 4,64% έναντι 4,90% στην προηγούμενη έκδοση, σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 4,54 φορές έναντι υπερκάλυψης κατά 3,4 φορές στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Ο ΟΔΔΗΧ είπε ότι αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 90 εκατ. ευρώ.

Η αμέσως επόμενη, διάρκειας 13 εβδομάδων, είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα, στις 15 Φεβρουαρίου.
 

Τα καλά νέα από τα έντοκα γραμμάτια έδωσαν περισσότερη ώθηση στο χρηματιστήρι, η συνεδρίαση του οποίου ”έκλεισε” με το Γενικό Δείκτη στις 1.669,82 μονάδες και άνοδο 0,98% και τον τζίρο στα 134,63 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα η Goldman Sachs αλλάζει τη στάση της και  προτρέπει τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές ευρωπαικών τραπεζών για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες

Σύμφωνα με την Goldman Sachs οι τράπεζες σε Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται σε κερδοφόρα τροχιά την ώρα που όλα δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες ”γεφυρώνουν” τις διαφορές τους και δείχνουν ικανοί να σταματήσουν την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε