Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η FED θα βοηθήσει την αμερικανική οικονομία, αλλά κάνεις δεν ξέρει πότε…

Για ακόμη μια φορά, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάκε, υποσχέθηκε να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία, αλλά τα χαρτιά του, τα κράτησε κλειστά…

Η FED είναι έτοιμη να ενισχύσει λίγο περισσότερο τη νομισματική της υποστήριξη στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, είπε ο Μπερνάκε, τονίζοντας ότι η Τράπεζα «έχει διάφορα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης προς την οικονομία της χώρας»

«Συζητήσαμε τα πλεονεκτήματα και το κόστος αυτών των μέσων κατά τη συνεδρίασή μας τον Αύγουστο». πρόσθεσε, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του -στη Μινεάπολι της Μινεσότα- που δόθηκε στον Τύπο.

«Οι συνάδελφοί μου στην Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed (FOMC) και εγώ θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τις δυνατότητες αυτές μέχρι τη συνοδό μας τον Σεπτέμβριο, και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μέσα, όπως ενδείκνυται για την προώθηση μιας ισχυρότερης ανάκαμψης σε ένα περιβάλλον σταθερών τιμών», διευκρίνισε.

Ο Αμερικανός τραπεζίτης είχε πει περίπου τα… ίδια και στις 26 Αυγούστου, σε ομιλία του στο Τζάκσον Χόουλ.

Η Fed είναι διχασμένη σχετικά με τη δυνατότητα που θα έχει να ενεργήσει περισσότερο για να υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται σε στασιμότητα από την αρχή του έτους.

Η ομιλία του στη Μινεάπολη, λίγες μόλις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση απογοητευτικών στοιχείων για την απασχόληση, άφησε να εννοηθεί ότι τάσσεται πλέον υπέρ μιας περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής που η FOMC θα μπορούσε να ανακοινώσει στις 21 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

FED: Από Σεπτέμβρη τα σπουδαία, εμπιστοσύνη στην Ευρώπη

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε