Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Γερμανία θέλει την οικονομική βιωσιμότητα της Ελλάδας μέχρι το 2014

Η Γερμανία θέλει την οικονομική βιωσιμότητα της Ελλάδας μέχρι το 2014

Στο ζήτημα της εξασφάλισης της οικονομικής βιωσιμότητας της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια επικεντρώνεται η προσπάθεια των υπουργών του Eurogroup, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μαριάνε Κοτέ.

Η κ. Κοτέ επισήμανε ότι τα μέλη του Eurogroup συμφωνούν ότι το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας πρέπει να έλθει στον σωστό δρόμο και πρόσθεσε: «Tο πρόγραμμα “τρέχει” ως το 2014 και αυτό είναι, αυτή τη στιγμή, το ζήτημα». Υπογράμμισε δε, ότι η λύση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού θα συνίσταται σε μίγμα διαφόρων μέτρων, ενώ ανέφερε ενδεικτικά το θέμα των επιτοκίων δανεισμού.

Η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε διέψευσε τις φήμες που θέλουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αποχωρεί από την τρόικα. «Δεν γνωρίζω κάποια απειλή του ΔΝΤ να αποχωρήσει από το πρόγραμμα» δήλωσε η Μαριάνε Κοτέ και αντέτεινε ότι όλες oι πλευρές προσπαθούν να βρουν λύση.

Από την πλευρά της Καγκελαρίας, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκέοργκ Στράιτερ υπενθύμισε ότι τη βάση για τις αποφάσεις θα αποτελέσει η έκθεση της τρόικας, η οποία, όπως διευκρίνισε η κ. Κοτέ, δεν είναι γνωστό πότε θα είναι έτοιμη στο σύνολό της.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε