Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Η Κ. Λαγκάρντ στον ΣΚΑΙ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

Η Κ. Λαγκάρντ στον ΣΚΑΙ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

Η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε στην εκπομπή Φακέλους του δημοσιογράφου κ. Παπαχελά.

Στην ερώτηση για το εάν θα ληφθούν νέα μέτρα για το 2013, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν μέτρησε τα λόγια της και απάντησε πως εάν γίνουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα χρειαστούν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως εάν δεν γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές, εάν τα κλειστά επαγγέλματα δεν ανοίξουν και η γραφειοκρατια εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τις επενδύσεις, τότε θα χρειαστεί να παρθούν και νέα μέτρα.

Στη συνέντευξη, η κα Λαγκάρντ επισημαίνει ότι είναι εκνευριστικό το γεγονός πως ενώ πέφτουν οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν ανάλογες μειώσεις των τιμών των προϊόντων, λέγοντας πως αυτό δείχνει πως εξακολουθούν να υπάρχουν συμφέροντα που θα πρέπει να καταπολεμηθούν.

Η ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ αναφέρθηκε και στη περιβόητη λίστα που φέρει και το όνομά της, λέγοντας πως εκείνη τότε σαν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έκανε ό,τι έπρεπε όταν της ζήτησε ο έλληνας ομόλογός της, δηλαδή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να τον βοηθήσει για τη φοροδιαφυγή και την αύξηση των εσόδων του κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιό ήταν το καυτό sms που έστειλε η Λαγκάρντ στον Παπακωνσταντίνου;

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε