Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Η μεγάλη παγίδα της εγκυκλίου για τα μπλοκάκια [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που δόθηκε στη δημοσιότητα, σχετικά με τα μπλοκάκια, αφορά σε όσους κόβουν “μπλοκάκι” μέχρι και σε δύο εργοδότες.

Αν λοιπόν κάποιος έχει δύο εργοδότες, για τον δεύτερο εργοδότη οι εισφορές του εργαζόμενου θα πάνε λίγο κάτω από το 10% για τους επόμενους τουλάχιστον 2 μήνες. Αυτό όμως με δεδομένο πως θα έχουν κάνει δήλωση προς το ταμείο, όπου θα υποδεικνύουν τους εργοδότες τους.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο, Κώστα Τσουκαλά το πρόβλημα με αυτή την τακτική, έγκειται στο εξής: “Η εγκύκλιος πετάει το μπαλάκι στον εργαζόμενο ότι εκείνος πρέπει να πάει και να το δηλώσει. Ξέρουμε ότι σήμερα σε μια αγορά εργασίας με ανεργία στα ύψη πολύ συχνά ο εργοδότης εκβιάζει τον εργαζόμενο και του λέει “αν πας στον ΕΦΚΑ και δηλώσεις ότι είμαι ο εργοδότης σου από την επόμενη μέρα δεν συνεργαζόμαστε”.

Με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, είναι πολύ πιθανό το συγκεκριμένο μέτρο να αποδεχθεί μη εφαρμόσιμο τεχνικά όσο και πρακτικά, καθώς αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην αγορά, τουλάχιστον μέχρι ο ΕΦΚΑ να έχει τη δυνατότητα να κάνει ο ίδιος τους ελέγχους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε