Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η Νορβηγία ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου

Η Νορβηγία ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας μετά την ανακοίνωση του τερματισμού της απεργίας του προσωπικού στις πλατφόρμες της Νορβηγίας.

Κατά τις πρωινές συναλλαγές η τιμή του “ελαφρού γλυκού” παράδοσης Αυγούστου υποχωρούσε κατά 77 σεντς του δολαρίου στα 85,22 δολάρια/βαρέλι, ενώ η τιμή του μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας υποχωρούσε κατά 1,62 δολάριο στα 98,70 δολάρια/βαρέλι.

Η υπουργός Εργασίας της Νορβηγίας ανακοίνωσε τον τερματισμό της απεργίας στη Νορβηγία, όταν οι κοινωνικοί εταίροι κλήθηκαν λίγα λεπτά πριν από την εφαρμογή “λοκ άουτ” στις πλατφόρμες παραγωγής, που αποφασίστηκε από την εργοδοτική οργάνωση OLF.

Η απειλή του “λοκ άουτ” ανάγκασε την κυβέρνηση να παρέμβει την τελευταία στιγμή για να βρεθεί λύσει στο θέμα του συνταξιοδοτικού καθεστώτος, η οποία θα προκύψει από αναγκαστική διαιτησία.

“Αφού η κυβέρνηση παρενέβη και επέβαλε τη διευθέτηση της απεργίας, μπορούμε να περιμένουμε ότι ένα έως δύο εκατομμύρια βαρέλια επιπλέον θα προστεθούν στην αγορά. Αυτό θα επηρεάσει τις τιμές”, δήλωσε αναλυτής της ANZ Research.

Η υπουργός Εργασίας της Νορβηγίας Χάνε Μπγέρστρεμ δήλωσε στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK ότι η πλήρης διακοπή της παραγωγής στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα δεν θα ήταν ανεκτή, κυρίως ως προς τον τροφοδοσία της Ευρώπης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και θα έπληττε την αξιοπιστία της Νορβηγίας ως εξαγωγού υδρογονανθράκων.

Η εργοδοτική οργάνωση OLF αποφάσισε την εφαρμογή “λοκ άουτ” από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ελπίζοντας ότι θα τερματιστεί έτσι η απεργιακή κινητοποίηση 700 εργαζομένων στον πετρελαϊκό τομέα, μελών των συνδικάτων Industri Energi και SAFE, η οποία έπληττε την νορβηγική παραγωγή από τις 24 Ιουνίου.

Τη Δευτέρα η τιμή του “ελαφρού γλυκού” αυξήθηκε κατά 1,54 δολάρια στα 85,99 δολάρια/βαρέλι σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Στο Λονδίνο το μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας παράδοσης Αυγούστου έκλεισε στα 100.32 δολάρια/βαρέλι, έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 2,13 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άγκυρα προκαλεί και ξεκινά έρευνες πετρελαίου στη Μόρφου

Επιδότηση των νοικοκυριών για πετρέλαιο θέρμανσης μέσω ΔΕΗ

 

«Δε θα κλείσουμε τα στενά του Ορμούζ εκτός αν…»

Ξεχάστε το φθηνό πετρέλαιο

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν είναι πάντα χρυσός – Τι έγινε στις χώρες που βρήκαν κοιτάσματα

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδας – Ενεργειακοί κολοσσοί κατέθεσαν πρόταση ενδιαφέροντος

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε