Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ομάδα που “πυροβολεί” την ελληνική οικονομία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δείτε τους διαχειριστές κεφαλαίων, ανάμεσα τους και δύο Έλληνες, που ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία το τελευταίο διάστημα και οι αναφορές του διεθνούς τύπου σε πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας δίνουν “τροφή” στους κερδοσκόπους, που θησαυρίζουν επενδύοντας στα δυσμενή σενάρια για την ελληνική οικονομία και το ευρώ.

Οι 5 βασικοί “παίκτες” της επίθεσης 

Τζον Πόλσον: Μέσω της επενδυτικής εταιρείας hedge fund Paulson & Company εκμεταλλεύεται τις ανησυχίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και φέρεται να τοποθετείται εναντίον του ευρώ και των ελληνικών ομολόγων και μετοχών. 

Λούις Μουρ Μπέικον: με περιουσία που φτάνει τα 1,7 δις ευρώ, ο επικεφαλής της Moore Capital φέρεται να κινεί επιθετικά εναντίον της οικονομίας της Ελλάδας τα hedge fund που διαχειρίζεται.

Τιμ Λέισλι: ο ιδρυτής του hedge fund James Caird Asset Management, το οποίο φέρεται να έχει συμμετοχή στα κερδοσκοπικά παιχνίδια κατά της ελληνικής οικονομίας.

Γουέσλι Ρ. Έντενς: διαχειριστής του Fortress Investement Group φαίνεται ότι έχει βάλει στο στόχαστρο του τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και του ευρώ.

Τρύφων Νάτσης και Κρις Ρόκος: οι Έλληνες που συμπληρώνουν την πεντάδα των επενδυτικών ομίλων που επιτίθενται στην ελληνική οικονομία. Οι δύο τους είναι στην ομάδα των ιδρυτικών και κορυφαίων στελεχών της εταιρείας Brevan Howard, που ειδικεύεται σε επενδύσεις στην αγορά ομολόγων και “χτυπάει” την ελληνική οικονομία.

(Αναδημοσίευση από την Real News)

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε