Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Πρώτη Εταιρική Περιβαλλοντική Έκθεση της Τράπεζας Πειραιώς

Πρώτη στον χρηματοπιστωτικό τομέα η Τράπεζα Πειραιώς, δημοσίευσε ξεχωριστή -από τους κοινούς απολογισμούς

εταιρικής υπευθυνότητας- περιβαλλοντική έκθεση με τίτλο «Τράπεζα Πειραιώς: Εταιρική Περιβαλλοντική Έκθεση».

Η έκθεση περιλαμβάνει τα βασικά επιτεύγματα της περιβαλλοντικής πολιτικής της Τράπεζας Πειραιώς, την περίοδο 2007-2009.

Στόχος της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων είναι η μετάδοση της πολύτιμης τεχνογνωσίας που αποκτήθηκε, στους πελάτες, στους συνεργάτες και στο ευρύτερο κοινό. Η Εταιρική Περιβαλλοντική Έκθεση  συγχρηματοδοτήθηκε από το χρηματοδοτικό μέσο LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς προγράμματος GREENbanking4Life που ολοκληρώθηκε το 2009.

Η έκθεση περιλαμβάνει τρεις βασικές θεματικές ενότητες.

Η πρώτη ενότητα περιγράφει πώς η Τράπεζα βελτίωσε την περιβαλλοντική της επίδοση στη λειτουργία των υποδομών της. Η δεύτερη αναλύει με ποιους τρόπους ενίσχυσε την πράσινη επιχειρηματικότητα, ενώ η τρίτη το πώς εκπαίδευσε το ανθρώπινο δυναμικό της σε θέματα περιβάλλοντος και πώς κατάφερε να επικοινωνήσει τα αποτελέσματα στους μετόχους, πελάτες και το ευρύτερο κοινό. 

Από τα πιο αξιοσημείωτα περιβαλλοντικά αποτελέσματα είναι η ανακύκλωση 850 τόνων χαρτιού και 60,6 τόνων Η/Υ,  η προμήθεια ανακυκλωμένου μη χλωριωμένου χαρτιού αποφεύγοντας την κοπή 26.000 δέντρων, η μείωση των μετακινήσεων του προσωπικού κατά 950.000 χλμ. με την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων e-learning, η σταδιακή αντικατάσταση του εταιρικού στόλου οχημάτων με αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η έκδοση του «Εγχειρίδιου Πράσινων Πρακτικών για Επιχειρήσεις» που διανεμήθηκε σε 75.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και η λειτουργία του πρώτου στην Ελλάδα Πράσινου Καταστήματος (GREEN BANKING).

Επιπλέον, με τις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η Τράπεζα Πειραιώς απέτρεψε την έκλυση 772.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ενώ στον τομέα της ενημέρωσης/εκπαίδευσης η περιβαλλοντική επίδοση του ανθρώπινου δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς αυξήθηκε κατά 8,6 % τα τελευταία δύο χρόνια.
 
Η κα Σοφία Στάϊκου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και Υπεύθυνη του Τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, περιγράφοντας τη διαδρομή στις περιβαλλοντικές επιδόσεις της Τράπεζας, αφήνει ένα αισιόδοξο μήνυμα: «η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά ότι η αντιμετώπιση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες με επενδύσεις σε καθαρές τεχνολογίες, στην εξοικονόμηση ενέργειας και σε άλλους τομείς που τονώνουν την οικονομία και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας». 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε