Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η S&P απειλεί το ΑΑΑ της Γαλλίας!

Η Fitch απειλεί ανοιχτά τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Standard and Poor’s τη Γαλλία. Οι τριγμοί για τις οικονομίες των 3Α συνεχίζονται και προκαλούν τσουνάμι παγκοσμίως!

Την πιθανότητα να θέσει η Standard&Poor’s την αξιολόγηση της Γαλλίας σε αρνητική προοπτική αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας La Tribune, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.

«Δε σχολιάζουμε τις φήμες της αγοράς που αφορούν τους βαθμούς αξιολόγησής μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.

Μία από τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα δηλώνει ότι η ανακοίνωση της αλλαγής της αξιολόγησης της προοπτικής της Γαλλίας «επρόκειτο να ανακοινωθεί την Παρασκευή, αλλά η ανακοίνωση αναβλήθηκε για άγνωστους λόγους». Άλλη πηγή, που χαρακτηρίζεται “διπλωματική”, δηλώνει ότι η ανακοίνωση θα γίνει εντός μίας εβδομάδας ή δέκα ημερών.

Στις 10 Νοεμβρίου, ο οίκος παραδέχθηκε ότι ανακοίνωσε “από σφάλμα” ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας υποβαθμίστηκε, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες της γαλλικής κυβέρνησης.

Η Γαλλία βρίσκεται στο AAA και από τους τρεις οίκους αξιολόγησης (Standard and Poor’s, Moody’s και Fitch). H Moody’s ανακοίνωσε στα μέσα Οκτωβρίου ότι δίνει προθεσμία τριών μηνών για να εκτιμήσει εάν η “σταθερή προοπτική” εξακολουθεί να ισχύει για την αξιολόγηση της Γαλλίας.

Η μεταβολή της προοπτικής σε αρνητική από την Standard and Poor’s θα σήμαινε ότι ο οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την αξιολόγησή του για τη Γαλλία μεσοπρόθεσμα, σε μία περίοδο από έξι μήνες έως δύο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Γαλλία είναι σε μεγάλο κίνδυνο – Η Moody’s την απειλεί με υποβάθμιση

Στα ύψη τα γαλλικά ομόλογα από το λάθος της Standard&Poor’s

Απειλεί με υποβάθμιση όλες τις χώρες της Ε.Ε. η Moody’s !

Νέο “χτύπημα” της Moody’s στην Ευρώπη! Junk η Ουγγαρία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε