Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Η συγγνώμη της ΤΟΥΟΤΑ στους πελάτες της

Ο πρόεδρος της ΤΟΥΟΤΑ Akio Toyoda
Ο πρόεδρος της ΤΟΥΟΤΑ Akio Toyoda, ζητάει συγγνώμη. ΦΩΤΟ REUTERS

Ανησυχία σε όλους τους ιδιοκτήτες από τo πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού.

Ο Ακίο Τογιόντα, εγγονός του ιδρυτή της Toyota, δήλωσε σε μία έκτακτη συνέντευξη Τύπου αργά χθες Παρασκευή πως η εταιρεία του θα συστήσει μία επιτροπή ποιοτικού ελέγχου στα πλαίσια των προσπαθειών της για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών. 

«Θα παραδεχθούμε τα σφάλματα όπου και εάν έχουν γίνει», τόνισε ο Τογιόντα, καθώς ο αριθμός των οχημάτων που έχουν ανακληθεί για προβλήματα στο σύστημα επιτάχυνσής τους έχει φθάσει τα 8 εκατ. και ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση έχει διατάξει την αυτοκινητοβιομηχανία να ερευνήσει τα παράπονα για προβλήματα στα φρένα της τελευταίας έκδοσης του υβριδικού μοντέλου Prius.

Ο Τογιόντα δήλωσε πως η εταιρεία διασκέπτεται για το πώς θα ανταπεξέλθει στις καταγγελίες για τα προβληματικά φρένα του δημοφιλούς αυτοκινήτου της. Εάν η Toyota αποφασίσει να ανακαλέσει την έκδοση Prius 2010 θα αναγκασθεί να το κάνει σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς η εταιρεία ήδη έχει πωλήσει 310.000 τέτοια μοντέλα σε 60 χώρες.

 «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για τα προβλήματα και τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν σε πολλούς από τους πελάτες μας αναφορικά με την ανάκληση πολλών μοντέλων σε πολλές περιοχές», τόνισε ο ίδιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας και μεταδόθηκε απ’ ευθείας από πλήθος δίκτυα.

«Πιστέψτε με, τα αυτοκίνητα της Toyota είναι ασφαλή», δήλωσε ο Τογιόντα, του οποίου η δημόσια απουσία αφότου ξεκίνησε η κρίση έχει αποτελέσει αντικείμενο δριμύτατων επικρίσεων. Ο Τογιόντα τόνισε πως τα κέρδη είναι δευτερεύουσας σημασίας για την εταιρεία: «εκείνο που προτάσσουμε κατά προτεραιότητα είναι οι ανησυχίες για τους πελάτες που απομακρύνονται και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους», δήλωσε.

O ιαπωνικός Τύπος επικρίνει δριμύτατα σήμερα τη διαχείριση της κρίσης από την πλευρά της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota της κρίσης που προέκυψε από τα τεχνικά προβλήματα στα οχήματά της, η οποία οδήγησε στην ανάκληση εκατ. αυτοκινήτων παγκοσμίως.

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Prius της Toyota

Πέντε τροχαία στα οποία εμπλέκονται τα υβριδικά αυτοκίνητα Prius της Toyota, τα οποία παρουσίασαν πρόβλημα στο σύστημα φρένων, έχουν αναφερθεί στο ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών, γράφει σήμερα η εφημερίδα Tokyo Shimbun.

Και στα πέντε τροχαία–τα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν–οι οδηγοί δήλωσαν ότι τα φρένα δεν λειτούργησαν καλά, αποκαλύπτει η εφημερίδα. Μέχρι τώρα το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε