Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η Τέρνα παρέδωσε έργο 125 εκατ. ευρώ στη Σόφια

Η Τέρνα παρέδωσε έργο 125 εκατ. ευρώ στη Σόφια

Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2007…

Η Tέρνα ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής του εμπορικού και γραφειακού πάρκου «HERMΕS PARK» στη Σόφια, συνολικού προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το «HERMES PARK» αναπτύχθηκε σε οικόπεδο εμβαδού 42.000 τ.μ. και έχει συνολική επιφάνεια 242.000 τ.μ. 

Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης (99.000 τ.μ.) καταλαμβάνει το εμπορικό κέντρο «The Mall», που εγκαινιάστηκε την Τρίτη 20 Απριλίου 2010, όπου λειτουργεί και η πρώτη υπεραγορά Carrefour στη Σόφια. Στο συγκρότημα περιλαμβάνονται επίσης 70.000 τ.μ. γραφειακών χώρων, ενώ η συνολική επιφάνεια των χώρων στάθμευσης ανέρχεται σε 73.000 τ.μ. (2.800 θέσεις). 

Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2007 και μετά την ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου τον Δεκέμβριο του 2009, πλέον παραδόθηκε αποπερατωμένη η ανάπτυξη στο σύνολό της. 

Όπως επισημαίνεται, η TEΡNA A.E. διαθέτει ισχυρή παρουσία στη Βουλγαρία, έχοντας κατασκευάσει μεταξύ άλλων το συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και κατοικιών «3 tops» στη Λ. Βουλγαρίας, στη Σόφια, ενώ την περίοδο αυτή κατασκευάζει το τουριστικό συγκρότημα «Borovets Euphoria Club», στο χειμερινό θέρετρο του Borovets και το επιχειρηματικό και εμπορικό κέντρο «City Tower», στην πλατεία Μακεδονίας στη Σόφια. Παράλληλα, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. δραστηριοποιείται και στην κατασκευή δημοσίων έργων στη γειτονική χώρα, όπου έχει αναλάβει την κατασκευή τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) – Σβίλεγκραντ, ενώ συμμετέχει σε σειρά διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα είναι, επίσης, παρών στη βουλγαρική αγορά στους τομείς της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων μέσω της 100% θυγατρικής ICON, και της ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μέσω της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε