Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η θετική αξιολόγηση της Ελλάδας από την τρόικα έδωσε ώθηση στο ευρώ

Η θετική αξιολόγηση της Ελλάδας από την τρόικα έδωσε ώθηση στο ευρώ

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,455 δολάρια από το επίπεδο των 1,4491 δολ. που έκλεισε χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4488 δολάρια.

Η άνοδος του ευρώ συνδέεται με την θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώθηκαν θετικά οι συζητήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι επενδυτές προεξόφλησαν την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, γεγονός που εκτός από το μέτωπο του ευρώ είχε θετικές επιπτώσεις και στην αγορά των ομολόγων.

Ταυτοχρόνως πιέσεις δέχθηκε σήμερα το δολαρίου εξαιτίας της απρόσμενης ανόδου, στο 9,1% της ανεργίας τον προηγούμενο μήνα. Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ τo σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και το υπόλοιπο 1 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο λήξεως 20,05,14 με 1 εκατ. ευρώ και στο 3ετές ομόλογο λήξεως 20,03,12 με 1 εκατ .ευρώ.

Το περιθώριο στο κλείσιμο υποχώρησε στο 12,99% από 13,37% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου (λήξεως 19.06.20) να μειώνεται στο 16% από 16,35% χθες έναντι 3,01% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,13%, στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,93% στο εξάμηνο διατηρήθηκε στο 1,71%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,43% ο μήνας διατηρήθηκε στο 1,22%.

Διαβάστε επίσης:

Τρόικα: ”Παίρνετε την 5η δόση – Πάρτε ΤΩΡΑ τα μέτρα και ψηφίστε το μεσοπρόθεσμο”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε