Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Η Toyota τώρα ανακαλεί και φορτηγά

ΦΩΤΟ
ΦΩΤΟ

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον άξονα μετάδοσης.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota θα ανακαλέσει 8.000 φορτηγά “πικ-απ” Tacoma στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας ενός ελαττώματος στον άξονα μετάδοσης που κατασκευάστηκε από την υπεργολαβική εταιρία Dana, ένα πρόβλημα που αφορά επίσης τη Ford και τη Nissan, δήλωσε την Παρασκευή κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πηγή διευκρινίζει πως η αμερικανική αρχή για την οδική ασφάλεια (NHTSA) έλαβε μία διακοίνωση της ανάκλησης την Παρασκευή η οποία αφορά “8.000 Tacoma εξαιτίας ενός ελαττωματικού άξονα μετάδοσης που κατασκευάστηκε από την Dana Corporation ανάμεσα στο Δεκέμβριο και τις αρχές Φεβρουαρίου”.

Η αμερικανική υπεργολαβική Dana, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Οχάιο (βόρεια), “έστειλε μία διακοίνωση ανάκλησης στη NHTSA την Πέμπτη, αναφέροντας ότι επρόκειτο να οργανώσει αυτή την ανάκληση των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Ford, η Toyota και η Nissan, γιατί ανακάλυψαν ένα ελάττωμα στη διαδικασία κατασκευής τους”, εξήγησε αυτή η πηγή.

“Η Toyota αποφάσισε να υποβάλει τη δική της διακοίνωση ανάκλησης στη NHTSA επειδή, τεχνικά, ο κατασκευαστής ενός οχήματος είναι υπεύθυνος για τις ανακλήσεις”, κατέληξε η πηγή.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε