Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Η Βρετανία οφείλει να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της”

“Η Βρετανία οφείλει να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της”

Η Βρετανία οφείλει να δράσει πάραυτα για να μειώσει το ιστορικής διαστάσεως δημόσιο έλλειμμά της εξαιτίας του εύρους της χρηματοοικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, τονίζει  ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης.

«Δεν πιστεύω πως προβλέψαμε πως και πόσο γρήγορα επιδεινώθηκαν οι οικονομικές συνθήκες στην Ευρωζώνη και η ανάγκη να δείξουμε πως θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό έξαφνα έγινε ακόμη μεγαλύτερη», τόνισε ο Νίκ Κλεγκ στην τηλεόραση του BBC.

«Δεν πιστεύω πως κανένας θα μπορούσε να προβλέψει πως η κατάσταση στην Ελλάδα θα προκαλούσε τέτοια αλυσσιδωτή αντίδραση, η οποία ενέσπειρε μία τεράστια ανησυχία στο ευρωπαϊκό έδαφος, στην ευρωπαϊκή αγορά προς την οποία εξάγουμε τη μεγάλη πλειονότητα των υπηρεσιών και εμπορευμάτων μας», πρόσθεσε ο Κλεγκ.

«Η απερχόμενη εργατική κυβέρνηση σκόρπαγε απλώς τα λεπτά από το παράθυρο και για τούτο θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα ακόμη πιο σύντομο χρονοδιάγραμμα από εκείνο που αρχικά πίστευα για να διαχειρισθούμε αυτήν την τεράστια μαύρη τρύπα στα δημόσια οικονομικά μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών.

Η κυβέρνηση συνεργασίας των Συντηρητικών – Φιλελευθέρων Δημοκρατών θα παρουσιάσει τη Δευτέρα τις λεπτομέρειες του σχεδίου των περικοπών 6 δισ. λιρών στον δημόσιο τομέα. Πρόκειται για μία κίνηση που αποσκοπεί να καθησυχάσει τις αγορές για διασφάλιση των μελλοντικών δανεισμών του κράτους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε