Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ιδιωτική θέλει την ATE BANK η τρόικα – Σε συναγερμό οι εργαζόμενοι

Ιδιωτική θέλει την ATE BANK η τρόικα – Σε συναγερμό οι εργαζόμενοι

Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έγινε σαφές ότι έρχονται εξελίξεις στην ΑΤΕ ΒΑΝΚ.
 

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα, είχαν σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, το προεδρείο της ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος των εργαζομένων στην ΑΤΕ.

Αυτό γίνεται μιας και δεν υπάρχει καθόλου χρόνος και η ΑΤΕ ΒΑΝΚ θα πρέπει να αλλάξει καθεστώς, μιας και η τρόικα πιέζει να ιδιωτικοποιηθεί η τράπεζα. Στο κυβερνητικό επίπεδο υπάρχουν σκέψεις για συγχώνευση της ΑΤΕ ΒΑΝΚ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, στη συνάντηση τέθηκαν οι κοινές θέσεις Ομοσπονδίας και Συλλόγου, για τη συνέχιση του ρόλου της Αγροτικής στο πλαίσιο ενός δημόσιου πυλώνα τραπεζών, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση. Επίσης, ανέφεραν ότι στην περίπτωση μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων και συρρίκνωσης των εργασιών της τράπεζας, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους. 

Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ότι πριν ληφθούν οι αποφάσεις για την τράπεζα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, ο υπουργός δήλωσε ότι θα συνεννοηθεί με τον διοικητή της ΑΤΕ, Θεόδωρο Πανταλάκη, και θα συστήσει την άμεση έναρξη διαλόγου με τον σύλλογο των εργαζομένων, με στόχο την αναζήτηση λύσεων. Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων επισημαίνεται ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της, προκειμένου να αξιολογήσει συνολικά τις θέσεις του υπουργού, να σταθμίσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε