Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ιδού πως θα πληρώσουμε ΟΛΟΙ δισεκατομμύρια παραπάνω φόρους

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ναι, είναι (προς το παρόν τουλάχιστον) αλήθεια ότι δεν προβλέπονται νέοι φόροι, ωστόσο ετούτη η κυβέρνηση θα υλοποιήσει ότι συμφώνησε η προηγούμενη με την τρόικα και έτσι μαζί με όλα τα άλλα χαράτσια που θα πληρώσουμε

θα πρέπει να υπολογίσουμε και τα χρήματα που θα μας πάρει η εφορία μέσω της περικοπής των φοροαπαλλαγών που ναι, μεν δεν σημαίνουν νέους φόρους, αλλά σημαίνουν περισσότερο φορολογητέο εισόδημα.

Αυτή τη φορά το υπουργείο δεν βάζει, κόβει όμως και αυτό το μαχαίρι θα πονέσει όσο και τα άλλα. Για την ακρίβεια κόβονται με το νέο φορονομοσχέδιο876 φοροαπαλλαγές όλων των ειδών. Με βάση λοιπόν ότι πλέον έχουμε … τριμερή κυβέρνηση δεν τίθεται καν θέμα να μην περάσει το νομοσχέδιο και έτσι θα πρέπει όλοι να ξεχάσουμε φοροαπαλλαγές για:

δαπάνες που αφορούν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια.
Ενοίκια.
Δίδακτρα φροντιστηρίων.
Ασφάλιστρα ζωής
Ασφαλιστικές εισφορές
Δωρεές
Τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ.

Καταργούνται επίσης οι εκπτώσεις δαπανών χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων και οι μειώσεων στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Το φορονομοσχέδιο επίσης θα προβλέπει:

Κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου (οι συντελεστές Φ.Π.Α. είανι μειωμένοι κατά 30% σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα)

Περικοπή φοροαπαλλαγών για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Στο στόχαστρο βρίσκονται:

Το αφορολόγητο όριο για γονικές παροχές και για κληρονομιές ή δωρεές περιουσιακών στοιχείων από τους γονείς στα παιδιά και από τον έναν σύζυγο στον άλλο.

Περικοπή των φοροαπαλλαγών κατά την αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτου από τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους.

Ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για αγρότες, επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κ.λπ.

Διαβάστε επίσης:
Νέο “τσεκούρι” σε μισθούς-συντάξεις – Κραχ στα Ταμεία και νέοι φόροι “τρώνε” ένα μηνιάτικο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε