Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ικανοποιημένος και ο Τρισέ από τα μέτρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όπως η διεθνής κοινότητα έτσι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαιρέτισε τα οικονομικά μέρα της ελληνικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «πολύ πειστικές» αποφάσεις.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ επεσήμανε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ως προς την ορθότητα των μέτρων και επανέλαβε ότι τα όσα ακούγονται περί αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι απλά «ένα παράλογο σενάριο. «Η Ελλάδα είναι σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήταν πριν», σημείωσε. 

Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του όσον αφορά στο ενδεχόμενο να στραφεί η Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια, έκρινε όμως ότι η προσφορά τεχνικής βοήθειας προς τη χώρα μας θα ήταν «πολύ σημαντική». 

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επεσήμανε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι πολύ σημαντικά και ειδικά οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην περιστολή των δαπανών και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του δημόσιου τομέα. 

Αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο 1%, ο Ζακ Κλοντ Τρισέ χαρακτήρισε «κατάλληλο» το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων, ενώ εκτίμησε πως η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη θα παραμείνει άνιση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε