Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

IKEA και Intersport δίνουν ώθηση στον Φουρλή

IKEA και Intersport δίνουν ώθηση στον Φουρλή

Ο κλάδος των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών ειδών κατάφερε και «γύρισε» σε κέρδη.

Αύξηση κερδών και πωλήσεων παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του 2010 ο όμιλος Φουρλή σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι και οι τρεις δραστηριότητες του ομίλου (οικιακός εξοπλισμός, αθλητικά είδη, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη) εμφάνισαν αύξηση εσόδων. Τα κέρδη επηρεάστηκαν θετικά λόγω των μειωμένων εξόδων για τόκους, ως απόρροια της μείωσης του καθαρού δανεισμού. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 5,63 εκατ. ευρώ έναντι 4,89 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση 15%, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 162,86 εκατ. ευρώ από 152,95 εκατ. ευρώ.

Σήμερα λειτουργούν 4 καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και ένα στην Κύπρο, ενώ βρίσκεται υπό κατασκευή το δεύτερο επαρχιακό κατάστημα στην Ελλάδα, στην περιοχή των Ιωαννίνων και ξεκινά η κατασκευή του καταστήματος στη Σόφια Βουλγαρίας. Στόχος της διοίκησης παραμένει να ανοίξει το κατάστημα των Ιωαννίνων το 2010 και το κατάστημα της Σόφιας το 2011. 

Επίσης, ο όμιλος αριθμεί σήμερα 52 καταστήματα Intersport εκ των οποίων 32 στην Ελλάδα, 15 στη Ρουμανία, 3 στη Βουλγαρία και 2 στην Κύπρο έναντι 48 που αριθμούσε ο όμιλος στο τέλος του 2009. 

Ο κλάδος των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών ειδών κατάφερε και «γύρισε» σε κέρδη, καθώς πέρσυ είχε εμφανίσει ζημιές κυρίως λόγω της δραστηριότητας στη Ρουμανία.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε