Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηταν λάθος το πρόγραμμα για την Ελλάδα”

Ηταν λάθος το πρόγραμμα για την Ελλάδα”

Πολύ αργά, για όλους τους Έλληνες, ο Πολ Τόμσεν διαπίστωσε πως δεν είχαν υπολογίσει σωστά τις επιπτώσεις του προγράμματος στην ανάπτυξη της χώρας.

Σε τηλεδιάσκεψη για την έκθεση του ΔΝΤ ο Π. Τόμσεν ομολόγησε πως υπολόγισαν λανθασμένα τις επιπτώσεις του προγράμματος στην ανάπτυξη της Ελλάδας.

Το βασικότερο λάθος που αναγνωρίζει όψιμα ο κύριος Τόμσεν είναι πως δεν πήραν ”μυρουδιά” από την πολιτική κρίση που κλόνισε ως αλυσιδωτή συνέπεια την ελληνική οικονομία.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τα ”χώσει” και στην ευρωζώνη υπενθυμίζοντας με νοήμα πως το ΔΝΤ επιθυμούσε από την αρχή μεγαλύτερη περίοδο προσαρμογής για την Ελλάδα.

Στον απολογισμό του τόνισε πως η Ελλάδα είχε εκτροχιαστεί μέσα στο 2012 και πως ξαναμπήκε σε σωστή τροχιά χάρη στον πρωθυπουργό.

Ο Δανός του ΔΝΤ διαπίστωσε πως η μείωση των μισθών δεν έχει ακολουθηθεί από μείωση των τιμών και δικαιολόγησε τις μειώσεις στις συντάξεις, ως απαραίτητες λόγω του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος.

Προειδοποίησε μάλιστα ξανά για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, εαν δεν αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και δεν μειωθεί το Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε