Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ήταν μια «άνευ προηγουμένου» επίδειξη αλληλεγγύης, από τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας

Την ικανοποίησή του για την “ευρεία, εθελοντική συμμετοχή” των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, εκφράζει ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια «άνευ προηγουμένου» επίδειξη αλληλεγγύης, από τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας.

«Η ευρεία συμμετοχή των ιδιωτών αποδεικνύει την ισχυρή στήριξη που υπάρχει ως προς τις αποφάσεις που ελήφθησαν το Φεβρουάριο για το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα. Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, στο μέλλον και συμβάλλει στη σταθεροποίηση ολόκληρης της ευρωζώνης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Όλι Ρεν και συνεχίζει: «Πράγματι οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας επέδειξαν μια άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη, προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες της χώρας να επανακτήσει τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της στοιχείων και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και τη δημόσια διοίκηση, ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση».

Ο επίτροπος Ρεν υπογραμμίζει, επίσης, ότι αναμένει από τις ελληνικές αρχές να τηρήσουν τη δέσμευσή τους προς το οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής και προς την «αυστηρή και έγκαιρη εφαρμογή των πολιτικών που περιλαμβάνει» και καταλήγει:

«Το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας αποτελεί τον θεμελιώδη λίθο των προσπαθειών μας για να τονώσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις θέσεις απασχόλησης στην Ελλάδα. Είναι μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Η επιτυχία του προγράμματος είναι ο θεμελιώδης λίθος της συνολικής μας απάντησης στην κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπαίνουν όλοι στο “κούρεμα” και τα ασφαλιστικά ταμεία που δε συμμετείχαν – Ενεργοποιούνται οι ρήτρες


Πέρα από κάθε προσδοκία το “κούρεμα” – Έφτασε το 95,7% μαζί με την ενεργοποίηση των CACs – Σε άπταιστα… αγγλικά η ανακοίνωση του υπουργείου!

“Ιστορική η συμφωνία. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία”

Γλιτώνουν το κούρεμα με το κόλπο του τρένου;

Βενιζέλος: Ευχαριστώ εκ μέρους της Ελλάδας

Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ το ελληνικό κούρεμα

Η επόμενη ημέρα της συμφωνίας

Σημαντικό βήμα για την επίλυση της ελληνικής κρίσης

Βερολίνο: «Βήμα σταθεροποίησης το ελληνικό κούρεμα»

Μπαρουέν: «Καλή είδηση το κούρεμα της Ελλάδας»

15 Μαρτίου το ΔΝΤ αποφασίζει το ποσό συμμετοχής του στο νέο πακέτο βοήθειας

Τι σημαίνει PSI, ρήτρες CACs και ο στόχος της απαρτίας

Λαγκάρντ: «Μύρισε άνοιξη!»

Πάνω από 85% η συμμετοχή – Ξεπέρασε το 95% σύμφωνα με το Reuters – Στις 08:00 οι επίσημες ανακοινώσεις

«Η Ευρώπη δε μας δημιουργεί πια κινδύνους»

Η ώρα της αλήθειας για το ελληνικό χρέος – Τέλος στην προθεσμία για το PSI – Reuters: Ξεπέρασε το 85% η συμμετοχή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε