Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ηχηρά ονόματα στο νεο Δ.Σ του ΣΕΒ – Γιατί ετοιμάζονται οι βιομήχανοι

Ηχηρά ονόματα στο νεο Δ.Σ του ΣΕΒ – Γιατί ετοιμάζονται οι βιομήχανοι

Την προεδρία του ΣΕΒ για τέταρτη συνεχόμενη θητεία διεκδικεί ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στην οποία αναμένονται και αλλαγές προσώπων στο ΔΣ ενώ θα επικυρωθούν και οι διοικητικές αλλαγές που έγιναν για την καλύτερη λειτουργία του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του Συνδέσμου, στο νέο ΔΣ αναμένεται να συμμετέχουν οι Ευτύχιος Βασιλάκης (Aegean), Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita), Δημήτρης Λόης (3Ε), Κωνσταντίνος Μαραγκός (Σκαζίκης-Μαραγκός), Σόφη Μυτιληναίου (Όμιλος Μυτιληναίου), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (ΤΙΤΑΝ) και Βασίλης Φουρλής (Όμιλος Φουρλή, ΙΚΕΑ).

Οι ίδιοι κύκλοι ερμηνεύουν την εκπροσώπηση ορισμένων από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις της χώρας στο νέο ΔΣ, τόσο από το χώρο της βιομηχανίας όσο και των υπηρεσιών, ως “ισχυρή ένδειξη της συσπείρωσης που επιχειρεί ο ΣΕΒ ενόψει των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων”.

Σε διοικητικό επίπεδο, η βασική αλλαγή είναι η κατάργηση της θέσης του γενικού διευθυντή του ΣΕΒ και η ανάδειξη του στενού συνεργάτη του κ. Δασκαλόπουλου, Χάρη Κυριαζή, ως Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του ΣΕΒ η οποία αναμένεται να επικυρωθεί από τη γενική συνέλευση. Ο νυν γενικός διευθυντής κ. Διονύσης Νικολάου αναλαμβάνει πρόεδρος του Διεπιχειρησιακού Συνδέσμου ΚΕΚ ΙΒΕΠΕ που ιδρύθηκε από ομάδα μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών, κατόπιν πρωτοβουλίας του ΣΕΒ με σκοπό την επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση εργαζομένων και ανέργων.

Στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης παραμένει ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης, αντιπρόεδρος του ΣΕΒ ενώ την προεδρία του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων του ΣΕΒ που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ίδρυσης του αναλαμβάνει ο κ. Θανάσης Λαβίδας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε