Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

JP Morgan: “Κάποιες χώρες βλέπουν θετικά την χρεοκοπία της Ελλάδας”

“Κάποιες χώρες της ευρωζώνης φαίνεται να εξετάζουν θετικά τo ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση” δηλώνουν στελέχη της JP Μorgan.

Αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας “βλέπουν” οι αναλυτές της JPMorgan εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης μετά και την απόφαση αναβολής του σημερινού Eurogroup.

Αυτό, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές του οίκου, αντικατοπτρίζει την εντεινόμενη ανησυχία κάποιων χωρών της ευρωζώνης ότι η Ελλάδα δεν θα συμμορφωθεί με τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης και αποδεικνύει πως κάποιες εξ΄ αυτών είναι πρόθυμες να επιτρέψουν μια ελληνική χρεοκοπία, προσθέτει ο οίκος, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

“Η σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης δεν έγκειται μόνο στο shock που θα υποστούν οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων αλλά κυρίως στην δραματική αύξηση της πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Κατά την άποψή μας μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν πολύ αποδιοργανωτική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έθετε σε αμφιβολία την σταθερότητα της υπόλοιπης περιοχής και θα πυροδοτούσε ανησυχίες για τις αδύναμες οικονομίες της ζώνης του ενιαίου νομίσματος, όπως είναι η Πορτογαλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπαίνει στο κούρεμα η ΕΚΤ και πιθανότατα συμπαρασύρει τις εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης

Bloomberg: «Οι Ευρωπαίοι σπρώχνουν την Ελλάδα στην έξοδο»

Βενιζέλος: Κάποιοι δε μας θέλουν στην ευρωζώνη

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα – Η Γερμανία και οι δορυφόροι της πιέζουν να μην πάρουμε πριν τις εκλογές το 2ο πακέτο διάσωσης!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε