Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κ. Μίχαλος: “Ο νέος ενιαίος φόρος θα είναι η χαριστική βολή στα ακίνητα”

Κ. Μίχαλος: “Ο νέος ενιαίος φόρος θα είναι η χαριστική βολή στα ακίνητα”

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, τόνισε ότι ο νέος ενιαίος φόρος θα φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων της χώρας.

Με αφορμή τη σύσκεψη για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υφυπουργό, Γ. Μαυραγάνη, τον γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, και τους εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ο κ. Μίχαλος δήλωσε ότι: “Τα σενάρια που εξετάστηκαν στη σύσκεψη για το ύψος του νέου ενιαίου φόρου στα ακίνητα, αν υλοποιηθούν θα καταφέρουν τη χαριστική βολή στην αγορά ακινήτων και θα φέρουν σε πλήρη οικονομικό αδιέξοδο το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων της χώρας”.

Επίσης σημείωσε ότι “το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πρέπει να κατανοήσει ότι η εισπρακτική πολιτική που υλοποιεί, όχι μόνο αποτελεί φραγμό σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, αλλά δεν πρόκειται και να αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα, καθώς φυσικά και νομικά πρόσωπα είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στη χιονοστιβάδα αυτή των νέων υπέρογκων φόρων.

Ιδιαίτερα στον τομέα της κτηματαγοράς και της οικοδομικής δραστηριότητας, θα πρέπει να ακολουθηθεί μια νέα φορολογική πολιτική που θα οδηγήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους συγκεκριμένους κλάδους, οι οποίοι αναμφίβολα μπορούν να συνεισφέρουν πολλά, τόσο στη δημιουργία υπεραξιών όσο και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός είναι ο νέος φόρος στα ακίνητα – Έρχεται από το καλοκαίρι

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε