Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Και τώρα διάλογος

Τα χέρια δίνουν ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γ.Ανωμερίτης και ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ κ.Γεωργακόπουλος

 

Η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά ανεστάλη και πάλι με την προϋπόθεση ότι θα γίνει διάλογος. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και

 

την προηγούμενη φορά μόνο που ο διάλογος δεν ικανοποίησε τους λιμενεργάτες και ξαναέκλεισαν το λιμάνι. 

Το δικαστηρίο αποφάσισε χθες να κηρύξει παράνομη την απεργία τους. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν τελικά να πάνε σε διάλογο.

 
Στο τραπέζι του διαλόγου μπαίνουν όλα τα καυτά θέματα της παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά στην Cosco. Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ως διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, είχε συναντήσεις με τη ΣΕΠ ΑΕ, θυγατρική της κινεζικής εταιρείας και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Το πρώτο βήμα για την εναρξη του διαλόγου έγινε και αυτός θα ξεκινήσει άμεσα.
 
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ανωμερίτης συμφώνησαν με την κινεζική εταιρεία, να συμμετέχει εκπρόσωπος του ΟΛΠ στο Δ.Σ της ΣΕΠ ΑΕ. Όλοι οι νέοι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν από τη ΣΕΠ να είναι Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της ΣΕΠ ΑΕ είπαν ότι από την Κίνα θα προέρχονται μόνο 6-8 διευθυντικά στελέχη.
 
Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξει διάλογος τόσο για θέματα της σύμβασης παραχώρησης όσο και για τα φορολογικά προνόμια που έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Τέλος ο κ. Ανωμερίτης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους στο λιμάνι ότι το εργασιακό καθεστώς θα είναι αποκλειστικά θέμα του ΟΛΠ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε