Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κακόγουστο αστείο: Σαμαράς: “Δεν υπογράφω” – Κομισιον: “Θα υπογράψεις αν θέλετε την 6η δόση”

– “Η Ελλάδα χρειάζεται την 6η δόση για να καλύψει τις ανάγκες της”, είπε συμπονετικά ο εκπρόσωπος της ΕΕ
– “Είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας να μην υπογράψουμε”, λέει η ΝΔ
–  Στις Βρυξέλλες ο έλληνας πρωθυπουργός

Το πινγκ – πόνγκ δηλώσεων ανάμεσα στη ΝΔ και τις Βρυξέλλες για το θέμα της υπογραφής ή μη του κ. Σαμαρά έχει αρχίσει να κουράζει και να δημιουργεί μια κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά.

“H Eυρωζώνη εξακολουθεί να αναμένει έγγραφες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας σχετικά με την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου”, επανέλαβε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν.

“Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα βάλει καμία υπογραφή … είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.

Και πριν προλάβει ο κ. Μιχελάκης να ξεκαθαρίσει για ακόμα μια φορά την θέση του κ.Σαμαρά ήρθε και ο εκπρόσωπος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, Ολιβιέ Μπαγί ο οποίος ξεκαθάρισε με την σειρά του ότι:

“Η παροχή έγγραφων δεσμεύσεων είναι όρος για την καταβολή της 6ης δόσης προς την Ελλάδα”.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και τον αντιπρόεδρο Ολι Ρεν, ο κ. Μπαγί είπε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν η εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου, η εκταμίευση της 6ης δόσης, το νέο πρόγραμμα ευρωπαϊκής αρωγής, αλλά και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται η σωτηρία μέσω ευρωομολόγου όμως εθνική κυριαρχία ΤΕΛΟΣ

Πριν από λίγο έπεσε και η Ουγγαρία

”Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα”

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε