Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κάλεσμα Λ. Κατσέλη στις τράπεζες για βοήθεια της οικονομίας

Λ. Κατσέλη ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Λ. Κατσέλη ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το τραπεζικό σύστημα να βοηθήσει την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

 Για να είναι το τραπεζικό σύστημα αποτελεσματικό χρηματοδοτικό εργαλείο της αναπτυξιακής προσπάθειας, πρέπει να λειτουργεί με κανόνες ανταγωνισμού και διαφάνειας σημείωσε στην ομιλία της στο συνέδριο των “Financial Times η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη, ενώ υπενθύμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες εισήλθαν στην κρίση από προνομιακή θέση.

Κλειδί, όπως είπε, στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών τραπεζών αποτελεί η αναβάθμιση των εσωτερικών τραπεζικών συστημάτων εποπτείας, ελέγχου και διαχείρισης κινδύνων. ”Ειδικά όσο αφορά στη κατανόηση συστημικών κινδύνων και αλληλεπιδράσεων μακροοικονομικών διαταραχών με πιστωτικούς κινδύνους που αναλαμβάνουν οι τράπεζες, η συμβολή της Τράπεζας της Ελλάδος θα μπορούσε να είναι ιδιαιτέρως σημαντική” είπε η υπουργός. 

Η υπουργός αναφέρθηκε και στη δημιουργία του Ταμείου Αναχρηματοδότησης, που προωθείται με ταχείς ρυθμούς εντός του 2010 στο πλαίσιο διασφάλισης διοχέτευσης ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και υπενθύμισε ότι στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, τόσο με το νέο Αναπτυξιακό Νόμο όσο και τους πόρους του ΕΣΠΑ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε